HTML

A mult heten eleg sokat dolgoztam, ugyhogy munka utan sok mindenhez erom mar nem volt, viszonylag csendesen teltek az estek. Letfentartas (fozes, mosas, bevasarlas, vasalas, a rend latszatanak visszaallitasa), stb), netes vasarolgatas, par keso esti NFL meccs.

Kivetel persze a fentiek alol a csutortok. Szokas szerint eroltetett menet volt az irodaban, de nem sokkal 7 utan azert sikerult eldobni a ceruzat. Elmetunk hat par kollega felvetese nyoman kocsmazni Williamsburgba, ami Brooklyn egy varosresze, tehat a folyo tulpartjan van Manhettenbol nezve. Most voltam ezen a reszen elosszor, nagyon mas is a tulso oldalhoz kepest. Alacsony hazak, kisvarosi hangulat. Nincs akkora tomeg, de azer sokan vannak az utcakon, itt van a helyi alter kozosseg. Termeszetesen magaval ragadott :)

Beultunk hat egy helyre bekapni valamit. Ot kulonbozo nemzetiseg kepviseloje volt az asztalnal: egy svajci, egy ir, egy nemet, egy magyar, es egy olasz husos pizza [(c) Rejto]. Eleve rengeteg pizzat eszek itt (friss, olcso, jo - tiszta penny market:), de ilyet meg nem lattam. Kb 3 centi, 5 kulonbozo allatbol szarmazo (el sem akarom kepzelni, melyik 5 lehet..) hus feltet volt a vekony szelet tesztan! 2 szeletet alig birtam letolni, a feltet fele lepotyogott mindenkinek. Volt, aki visszalapatolta, aki csemegezte hozza, meg aki eleve lesoporte, mert tarthatatlannak itelte a helyzetet. Igazabol inkabb erdekes volt (persze finom is!), de nem biztos, hogy bevallalnam ujra.

Ez persze csak az ese eleje volt. Elmentunk ezek utan Williamsburg legmagasabb, a parthoz kozel levo epuletebe, mely hotelkent es barkent uzemel. Azt hiszem, a 8.emeleten van a tetoterasz: tehat, mind ez a hely, es kovetkezeskepp mind az egesz kornyek, manhatteni mertekkel torpenek szamit. A teraszrol viszont pont a Manhattani felhokarcolokra nyilik a kilatas. Nem semmi latvany volt ejjel. Ujjabb leesett all. A kovetkezo kep nem az enyem, de ott keszult, kb hasonlo idopontban.

Egy ido, es par kor utan tovabbaltunk. Beneztunk meg egy helyre Williamsburgban, majd meg egy ir bulit megneztunk Manhettenben. Levezeteskepp pedig, miutan hazasetaltunk, felmentunk meg a sajat tetonkre is egy korre a sjavci sraccal (ugyan abban az epuletben lakik, mint en). Az este vegszavakent megallapitottuk, hogy eleg jo dolgunk van.

A mult hetvegetol kezdve nalam van latogatoban otthonrol egy baratom. Nehez az atallas az itteni idozonara, de azert igyekeztuk kihasznalni a hetveget. Szombaton csak egy laza seta fert bele a Times Square kornyeken, meg beultunk egy sorre a mulkori Valhallaba. Mivel idokozben leszakadt az eg, kenytelenek voltunk maradni meg egy darabig, es kiprobalni mas-mas sorfeleket. Jo volt az utcafronton, a nyitott ablak mellett ulve nezni az esot, a fenyeket, a hazakat, az autokat, mindent.

Vasarnap reggel a mellettunk levo Intrepid muzeumban kezdtunk. Ez egy II. vliaghaborus repulogep hordozo lehorgonyozva a Hudson folyora. 

DSC_8356.jpg

Nem semmi dolgokat lattunk, en kulonosen ra voltam allva: tengeralattjaro latogatas, concorde, blackbird, csomo mas repulo es helikopter, sojuz visszatero modul (mondjuk ezekbol van egy vagon), Atlantis ursiklo (!!!). Es akkor alljon itt mementonak egy igazan turistas foto (amit meg se vagtam meg..).

DSC_8331.jpg

Amire viszont nem szamitottam: egy Gemini kapszula modelljebe be lehetett ulni! A holdraszallas elott ezeken probaltak ki a szukseges technologiat: volt, hogy hetekig voltak fent ebbe a mini helyre zarva. Azert volt itt a hajon a kapszula, mert az Intrepid halaszott ki parat az oceanbol. Igy:

DSC_8339.jpg

Mellesleg, a kozepen levo, ket legmagasabb uveg epulet (ketto az, csak ugy nez ki, mintha egybe folynanak) kozul a bal oldaliban van szereny hajlekom.

Delutanra Williamsburg fele vettuk az irany, meg akartam mutatni a Manhatteni latkepet a fent is emlitett hotel tetejerol. Muzeumoztunk, setaltunk erre-arra, igy nappal is nagyon jo volt a varosresz alter hangulata. Iszonyu jo second hand shopokat lattam (vintage cuccok, minden fele, ruha, porcelan, butor, diszek, fenykepek, ki tudja mik meg). Sok ido nem volt felfedezni a boltok reszleteit, ugyhogy ide is vissza kell majd nezni.

A fo attrakcioja a delutannak a Brooklyn Breweri (sorfozde) volt, aminek persze van egy sontes resze, de hetvegen korbe is vezetnek a fozdeben. Eleg jo volt a srac, aki korbevezetett minket az egyebkent kicsi fozdeben, erdekes is volt, es jol is szorakoztunk.

DSC_8368.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyctrip12.blog.hu/api/trackback/id/tr834810819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása